Anatomia și fiziologia corpului uman
Vizitarea site-ului implică acceptarea cookies-urilor. Citește mai multe
Boli și afecţiuni Semne și simptome Anatomie și fiziologie Medicamente Proceduri medicale Dicţionar medical

Sistemul nervos

Autor: ROmedic

Schema sistem nervos periferic si central
Sistemul nervos uman este cel mai complex produs al evolutiei biologice. Miliardele de unitati constituente, aflate intr-o permanenta activitate, reprezinta baza fizica fundamentala a fiecarui aspect al comportamentului uman. Sistemul nervos este unul din cele mai active domenii de cercetare din cadrul medicinei si biologiei contamporane. Mii de oameni de stiinta si clinicieni din intreaga lume, condusi de pasiune si curiozitate sau cu scopul de a identifica metode mai eficiente de prevenire si tratament a afectiunilor neurologice, au studiat sistemul nervos timp de multi ani, insa in ciuda cantitatii enorme de date disponibile, cunoasterea organizarii complexe a sistemului nervos, cat si a unor functii ale sale, este departe de a fi completa, la fel este si capacitatea specialistilor de a se confrunta cu multe din patologiile sale.  
In mod conventional, sistemul nervos este impartit in doua componente majore: sistemul nervos central (creierul si maduva spinarii) si sistemul nervos periferic.

Vizite: 41506

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
 • Sistemul nervos
 • Sistemul nervos
 • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
  Pe forum găsiți peste 400.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
    intră pe forum
  Medicina naturistă - mit sau realitate?
  Una dintre cele mai mari controverse în medicină o reprezintă tratamentul alternativ naturist. Ca urmare am luat cele mai importante domenii și le-am analizat obiectiv. Aflați ce spun studiile: Accesați lista completă pe secțiunea dedicată medicinei naturiste