Sistemul nervos

Autor: ROmedic

Schema sistem nervos periferic si central
Sistemul nervos uman este cel mai complex produs al evolutiei biologice. Miliardele de unitati constituente, aflate intr-o permanenta activitate, reprezinta baza fizica fundamentala a fiecarui aspect al comportamentului uman. Sistemul nervos este unul din cele mai active domenii de cercetare din cadrul medicinei si biologiei contamporane. Mii de oameni de stiinta si clinicieni din intreaga lume, condusi de pasiune si curiozitate sau cu scopul de a identifica metode mai eficiente de prevenire si tratament a afectiunilor neurologice, au studiat sistemul nervos timp de multi ani, insa in ciuda cantitatii enorme de date disponibile, cunoasterea organizarii complexe a sistemului nervos, cat si a unor functii ale sale, este departe de a fi completa, la fel este si capacitatea specialistilor de a se confrunta cu multe din patologiile sale.  
In mod conventional, sistemul nervos este impartit in doua componente majore: sistemul nervos central (creierul si maduva spinarii) si sistemul nervos periferic.

Vizite: 90687

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Sistemul nervos
  • Sistemul nervos
  • Aplicația Activ (by ROmedic)
    Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

    Accesează gratuit Aplicația
    Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK